Pojedinačni Županijski kup – raspis

Športsko ribolovni savez Osječko-baranjske županije
Natjecateljska komisija
ŠRSOBŽ J.J.Strossmajera 1,31000 Osijek
Belišće 30.07.2020.

ŠRS OBŽ
Udrugama ŠRS OBŽ

Predmet: Odluka o natjecanju pojedinačnog kupa SRS OBŽ za 2020. godine

Sukladno odluci natjecateljske komisije sa sastanka od 02.02.2020., a koju je kasnije potvrdio i UO, natjecanje pojedinačnog kupa županije održati će se 22.08.2020. i 23.08.2020. na rijeci Dravi u Osijeku nizvodno od restorana ”Galija”, odnosno na lukobranu Zimske luke Osijek.

Športsko ribolovni savez Osječko-Baranjske županije osigurati će isključivo 3 pehara za najuspješnije natjecatelje i pružiti podršku i pomoć u organizaciji natjecanja kroz logistiku i suđenje.

Tvrtka Bar d.o.o. (Kapitalac.com) službeni je pokrovitelj natjecanja, te će osigurati nagrade za najuspješnije natjecatelje, dok je UŠR ”Belišće” domaćin natjecanja.

Natjecanje će biti održano u dva kola, a ovisno o broju sudionika, natjecatelji će biti dodijeljeni u sektore. Maksimalan broj prijavljenih sudionika je 32 natjecatelja. U slučaju prijavljenih do 12 pojedinaca, natjecanje će se održati u jednom sektoru, u slučaju prijavljenih 13-24 natjecatelja u dva sektora, te u slučaju 25-32 natjecatelja, natjecanje će biti održano u 3 sektora. U slučaju više sektora, sektori će biti razdvojeni, u dužini jednog startnog broja ili više, a ovisno o prijavljenom broju natjecatelja, vodostaju i mogućnostima natjecateljske staze.

Natjecatelji se raspoređuju po sektorima na osnovu izvlačenja startnih brojeva prije početka svakog kola (startni brojevi od 1-12 jedan sektor; startni brojevi od 13-24 drugi sektor itd.). Natjecatelji koji prvi dan natjecanja budu lovili na krajnjim pozicijama u sektoru, idući dan natjecanja gube mogućnost ponovnog izvlačenja krajnjih brojeva u sektoru. U dirigirani ždrijeb ulaze prvi i posljednji broj u svakom sektoru.

Natjecanje će trajati 4h, a održati će se sukladno pravilniku u disciplini ‘Lov ribe udicom na plovak’, te po standardnoj i propisanoj satnici na službenim natjecanjima. Prijave i proglašenje rezultata će se održati u prostorijama ORŠKa (Pavla Pejačevića 5 31000 Osijek). Zbog trenutne situacije s virusom Covid-19, doručak i ručak neće biti organizirani u sklopu natjecanja.

SATNICA ZA OBA DANA NATJECANJA:

Do 07:00h Prijave
07:00 – 08:00h Izvlačenje startnih brojeva i odlazak na stazu
08:00 – 10:00h Priprema
10:00 – 14:00h Natjecanje
14:00 – 14:30h Vaganje ulova
Od 15:00h Proglašenje rezultata

Participacija u trošku održavanja natjecanja je 200,00kn po osobi za oba dana natjecanja, a sve detalje oko prijave i participacije u trošku možete dobiti na 091 890 5366 (Matija Vidaković) ili matijavidakovic.cro@gmail.com.

Prioritet u prijavi imaju natjecatelji, članovi klubova iz naše županije. Ukoliko do 12.08.2020. ne budu prijavljeno max. dozvoljeni broj natjecatelja (32 natjecatelja), prijave će biti omogućene i ostalim natjecateljima iz ostalih udruga/klubova, stoga molim sve zainteresirane da što prije odrade prijavu.
Za najuspješnije natjecatelje biti će osigurane i sponzorske nagrade od strane pokrovitelja natjecanja. Vrijednost nagrada ovisiti će o broju prijavljenih pojedinaca. Ukoliko bude prijavljeno više od 25 natjecatelja, u nagradnom fondu naći će se bogate i vrijedne nagrade poput šteke, natjecateljske platforme i sl…

Svi prisutni na prijavama, izvlačenju startnih brojeva i proglašenju rezultata moraju održavati fizički razmak od 1,5 metra. Također, za vrijeme izvlačenja, svi prisutni dužni su imati zaštitne maske za lice, te koristiti dezinficijens koji će biti osiguran i postavljen na vidljivo mjesto.

Kod prijave, uz podatke natjecatelja, svaki natjecatelj će na prijavnici potpisati i izjavu da u trenutku dolaska na natjecanje nema povišenu tjelesnu temperaturu, ne osjeća se bolesno niti ima bilo kakvih respiratornih simptoma ili ostalih znakova bolesti.

Mjerenje tjelesne temperature: prije dolaska na natjecanje svaki sudionik i prateće osobe kao i osobe zadužene za organizaciju koje su taj dan prisutne na natjecanju, moraju kod kuće u jutarnjim satima izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), treba se javiti nadređenom i organizatoru te ne dolaziti na natjecanje dok se telefonski ne javi nadležnom obiteljskom liječniku.

Osim navedenog, molim sve natjecatelje i suce da se drže ostalih propisanih mjera s ciljem zaštite i sprječavanja širenja virusa Covid-19.

Predsjednik natjecateljske komisije ŠRS OBŽ
Matija Vidaković